Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mladi iz Jablanice postavili reflektor na stadionu

stadion_Deponija33

Mladi aktivistsi iz Jablanice realizirali su projekat postavljanja reflektora na igralištu “Deponija”, u mjestu Ostrožac, a tim povodom u četvrtak navečer upriličena je i revijalna utakmica na tom stadionu.

Aktivnosti postavljanja reflektora realizirane su u okviru projekta “Podrška mladim u lokalnim zajednicama u BiH”, koji se odvija u petnaest općina, širom Bosne i Hercegovine kroz dodjelu grantova u lokalnim zajednicama, a koji ima za cilj pokrenuti, aktivirati i mobilizirati mlade, nezaposlene ljude koji do sada nisu imali priliku biti aktivno uključeni i sudjelovati u realizaciji ovakvih i sličnih projekata.

Realizaciju projektne inicijative mladih proveo je IOM (International Organization for Migration), kojeg podržava USAID, Vlada Velike Britanije i Ambasada Republike Italije u BiH, a podržan je također i od Općine Jablanica, koja će finansirati održavanje i troškove rasvijete.

Realizacijom tog projekta, čija je ukupna vrijednost preko 15.000 KM, mladima iz mjesta Ostrožac, koji su u saradnji sa IOM-om kroz organizirane radne akcije izvršili iskope i grube radove, omogućeno je korištenje stadiona za različite sportske igre, do kasnih večernjih sati.

Završne radove montaže, postavljanja stubova i rasvijete realizovalo je preduzeće “Elektrofak” d.o.o. Jablanica.