Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ALPI

Mladi lideri pozvali građane Mostara da u nedjelju izađu na izbore

Budimo odgovorni, iskoristimo naše pravo glasa i glasajmo za one kandidate i kandidatkinje za koje mislimo da su najbolji izbor za Mostar, poručili su

Mladi iz dvadeset općina i gradova BiH i članovi četrnaest političkih stranaka, polaznici Instituta za napredno liderstvo u politici (ALPI) kojeg implementira Međunarodni republikanski institut (IRI) pozvali su u petak građane Mostara da u nedjelju, 20. prosinca iskoriste svoje biračko pravo na lokalnim izborima.

“Svjesni smo da je našim vršnjacima iz Mostara ovo prva prilika da glasaju, zato posebno apeliramo na njih da budu lideri demokratskih procesa i iskoriste svoje najvažnije građansko pravo u nedjelju”, napominju mladi lideri -polaznici ALPI-a u priopćenju.

Također pozivaju da se poštuju sve propisane epidemiološke mjere te ne ugrožava ničije zdravlje.

Nadalje, apeliraju na građane da se prije izlaska na glasanje informiraju o samom procesu glasanja (putem materijala Centralne izborne komisije) te da u cilju osiguranja poštenih izbora i doprinosa očuvanja izbornog integriteta CIK-u prijave ukoliko uoče neke izborne nepravilnosti.

“Dvadesetog prosinca ćemo svi pratiti i navijati za Mostar, koji nakon dugo vremena ima priliku da dokaže da su izbori osnov funkcioniranja svakog demokratskog društva. Zbog toga, budimo odgovorni, iskoristimo naše pravo glasa i glasajmo za one kandidate i kandidatkinje za koje mislimo da su najbolji izbor za Mostar”, poručili su mladi lideri-polaznici ALPI-a