BiH

#TvojGlasJeBitan

Mladi pozvali Mostarke i Mostarce da izađu na izbore

12/12/2020

- Izuzetno je važno da imamo predstavnike koji nas najbolje i najadekvatnije predstavljaju kako bi mogli ta pitanja rješavati - naglasio je Topovčić

Mladi predstavnici kampanje #TvojGlasJeBitan okupili su se u subotu na Španskom trgu u Mostaru te pozvali Mostarce i Mostarke da izađu na predstojeće lokalne izbore, koji će se u tom gradu održati u nedjelju, 20. decembra.

Kampanja #TvojGlasJeBitan” nestranačka je kampanja koja zagovara izlizanost na izborima i radi na medijskoj i političkoj pismenosti građana širom Bosne i Hercegovine. Po uzoru na njih osnovana je i u Srbiji i Crnoj Gori.

Koordinator kampanje Nermin Topovčić istaknuo je kako ovom kampanjom žele ukazati mladima na važnost izlaska na izbore, podići im svijest o važnosti sudjelovanja u izbornom procesu te ih motivirati da daju svoj glas.

– Danas smo došli ovdje da kroz tri dana radimo s Mostarcima i Mostarkama, razgovaramo s njima i pokušamo ih motivirati da izađu na izbore i da kažu svoj glas. Na kraju krajeva izbori imaju svoje posljedice, mi imamo moć odlučivanja o kvaliteti odlučivanja života za nas i za ljude oko sebe – kazao je Topovčić.

Pritom je istaknuo kako su lokani izborni izuzetno važni zbog mnogih važnih pitanja na lokalnoj razini, kao što su pitanje omladinske politike, kulturnih, društvenih i sportskih događanja, poduzetništva, ali i pitanje smeća – koje je zaista veliki problem u gradu Mostaru.

– Izuzetno je važno da imamo predstavnike koji nas najbolje i najadekvatnije predstavljaju kako bi mogli ta pitanja rješavati – naglasio je Topovčić.

Istaknuvši kako je 20. decembra povijesni dan za Mostar, Topovčić je pozvao Mostarce i Mostarke da istraže programe i kandidate, izađu na izbore i kažu svoj glas, a onima koji to ne učine, poručio je da se ne žale u naredne 4 godine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.