Stanje na putevima

Moguća poledica na dionicama u planinskim predjelima

poledica (1)

Vozače iz BIHAMK-a mole da putuju samo u nužnim situacijama

Zbog niske temperature u četvrtak ujutru iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) upozoravaju na moguću poledicu na dionicama u planinskim predjelima, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na nekoliko lokacija na dionici magistralnog puta Jajce – Donji Vakuf danas počinju radovi, kao i u mjestu Miričina na putnom pravcu Gračanica – Lukavac. Vozila će na mjestu radova saobraćati jednom trakom, naizmjenično.

Zbog radova na mostu kod naplatnog mjesta Zenica jug i redovnog servisiranja tunela “1. mart“, jutros od osam sati do 19. aprila do osam sati, obustavlja se saobraćaj na dionici autoputa A-1 Lašva – Zenica jug. U navedenom periodu saobraćaj će se preusmjeriti na magistralni put, a isključenje i uključenje na autoput biće na petlji Lašva.

Vozače iz BIHAMK-a mole da putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa. Na području Hercegovačko-neretvanskog i Zapadno-hercegovačkog kantona zabranjeno je kretanje svim građanima izvan njihovog mjesta prebivališta. Potpuna zabrana kretanja u BIH na snazi je od 20 sati do pet sati ujutro.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja Privremeno su zatvoreni svi granični prijelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i BiH.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službama i timovima civilne zaštite, pripadnicima snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osobama s boravkom u BiH, osobama koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osobama koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila. Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza: Karakaj, Vardište i Rača, zaključuju iz BIHAMK-a.