Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stanje na putevima

Moguće nove ogromne kolone kod Nemile, najavljen nastavak radova na A-1

Foto: Screenshot/Klix

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona saobraćaj obustavljen

Zbog izvođenja radova na autocesti A-1, spoj sa magistralnim putem M-17, na izlazu iz Nemile prema Zenici, danas od 9 sati najavljena je obustava saobraćaja, vozila se u vrijeme obustave usmjeravaju kroz Nemilu, a isključenje, odnosno uključenje na obilaznicu je kod tunela Vranduk.

U toku su radovi na rušenju tunelske cijevi na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, zbog čega je saobraćaj na ovoj dionici obustavljen. Dok traju radovi putnička i teretna vozila do 20 tona koriste alternativni pravac Trnovo-Grebak-Ustikolina-Foča. Putnička vozila, kao i teretna vozila do 12 tona mogu koristiti i pravac Sarajevo- Rogatica- Ustiprača- Goražde-Foča.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona saobraćaj obustavljen.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina, Rača-Bijeljina, na sjevernom ulazu u Mostar, kao i na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom.

Na magistralnom putu M-6 Sovići-Gorica za vrijeme održavanja „Put križa“ danas od 13:30 do 17 sati saobraćaj će biti obustavljen i preusmjeren na regionalni put Klobuk-Tihaljina-Sovići.

Na graničnim prelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.