Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Moguće usporeno saobraćanje preko graničnih prijelaza sa Hrvatskom

granicna policija

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) upozoravaju vozače da je zbog radova na informatičkoj infrastrukturi na graničnim prelazima u Hrvatskoj večeras do 21 sat, moguće otežano i usporeno saobraćanje preko graničnih prijelaza sa Hrvatskom, javlja Anadolu Agency (AA).

Inače, na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Na putevima u BiH ovoga jutra inače, saobraća se bez dužih zastoja. Kolovoz je mjestimično vlažan, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta. Izuzetak su dionice u gradskim centrima, gdje je u jutarnjim satima intenzitet saobraćaja pojačan. Zbog novih padavina vozače upozoravamo na mogućnost odrona zemlje ili kamenja na kolovoz.

Zbog deminiranja terena na dionici Bosansko-Grahovo-Livno, u mjestu Gornje Peulje u vremenu od 8 do 16 sati, dolazi do polusatnih obustava saobraćaja.

Zbog izvođenja radova na redovnom održavanju tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica jug-Lašva, saobraćaj se odvija jednom tunelskom cijevi, naizmjenično.

Mole se vozači da na ovom dijelu autoputa znatno smanje brzinu i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Radovi na autoputu A-1 izvode se i na dionicama Vlakovo-Butile i Visoko-Podlugovi, gdje se saobraća jednom trakom uz ograničenje brzine.