Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Branislav Zeljković

Moguće uvođenje obaveznog nošenja maski na otvorenom u RS-u

banjaluka 5

Zdravstveni sistem u Republici Srpskoj pod ogromnim je pritiskom zbog povećanog broja zaraženih

Branislav Zeljković, vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske istakao je da se nastavlja loša epidemiološka situacija, te da je akcenat Instituta na poštovanju preporučenih zaštitnih mjera.

Rekao je i da su trenutne preporuke Instituta na snazi do 20. jula, te da će do tada pripremiti određene preporuke koje će uputiti Republičkom štabu za vanredne situacije, a koje se odnose na mogućnost uvođenja obaveznog nošenja maski na otvorenom.

– Zdravstveni sistem u Republici Srpskoj pod ogromnim je pritiskom zbog povećanog broja pozitivnih lica, jer se povećava i broj osoba na bolničkom liječenju. U skladu s tim povećava se i broj lica koji su pod zdravstvenim nadzorom u kućnoj izolaciji – naveo je Zeljković.

Naglasio je da se posebno apeluje na pozitivna lica koja su u kućnoj izolaciji i lica koja su pod zdravstvenim nadzorom, da striktno poštuju preporuke Instituta, da prate svoje zdarvstveno stanje i izvješatavaju nadležne ljekare kako bi se moglo adekvatno reagovati u slučaju pogoršanja zdravstvenog stanja.