Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Moor pozvao građane da glasaju na lokalnim izborima

jonathan-moore

Šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Jonathan Moore pozivao je građane s pravom glasa da ostvare svoje demokratsko pravo i dužnost i glasaju na lokalnim izborima 2. oktobra.

Birači bi, smatra, trebali da izaberu kandidate koji su najsposobniji da u svoj rad unesu vrijednosti, interese i potrebe svojih gradova i opština.

– Načelnici i gradonačelnici, te članovi općinskih i gradskih vijeća i skupština imaju veoma važne odgovornosti. Širom BiH smo imali priliku vidjeti kako pametni, energični i predani lokalni dužnosnici dovode do pozitivnih promjena i prosperiteta za sve. Oni svakodnevno žive i rade sa svojim sugrađanima i bave se praktičnim problemima i izazovima – kazao je Moore.

U skladu s mandatom Misija OSCE-a u BiH neće posmatrati izbore, ali će pratiti situaciju u cijeloj zemlji.

Građanima koji imaju primjedbe na provođenje izbora Moore je poručio da se obrate Centralnoj izbornoj komisiji BiH, općinskim/gradskim izbornim komisijama, te Apelacionom odjeljenju Suda BiH.

– Građani se također mogu obratiti i organizacijama poput Koalicije „Pod lupom“, koja na ovim izborima okuplja 3.000 nezavisnih posmatrača, te pozivamo sve na korektnu saradnju s njima – istakao je Moore u izjavi pred Lokalne izbore u BiH, saopćeno je iz Misije OSCE-a u BiH.