BiH

BIHAMK

Most preko Plive: Na magistralnom putu M-5 obustavljen saobraćaj

13/06/2019

Za vozila do sedam tona alternativni pravac je Jezero - Jajce, a za vozila preko sedam tona Crna Rijeka - Mrkonjić Grad, kažu iz BIHAMK-a

Uslovi za vožnju u četvrtak ujutro su povoljni i saobraća se po suhom kolovozu, uz umjeren promet vozila. Zbog visokih dnevnih temperatura iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) preporučuju putovanje u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim satima, prenosi Anadolu Agency (AA).

Zbog radova na mostu preko rijeke Plive u Jajcu, na magistralnom putu M-5, obustavljen je saobraćaj. Za vozila do sedam tona alternativni pravac je Jezero – Jajce, a za vozila preko sedam tona Crna Rijeka – Mrkonjić Grad.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila i oštećenja kolovoza u tunelu, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Na magistralnom putu M-16 Bugojno – Kupres u tunelu Kupreška vrata danas će se izvoditi radovi na redovnom održavanju rasvjete u tunelu, zbog čega će vozila od devet do 17 sati saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

U toku su i sanacioni radovi u Rajlovcu, na magistralnom putu M-18 Jošanica – Stup, zbog čega vozila od sedam do 17 sati saobraćaju jednom trakom.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa – Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima iz BIHAMK-a izdvajaju magistralne puteve: Srebrenik – Orašje, Olovo – Kladanj – Vlasenica, Semizovac – Vogošća, Stolac – Neum, Bradina – Podorašac, Cazin – Srbljani, Ustiprača – Goražde – Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja, zaključuju iz BIHAMK-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.