Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mostarski SDP osudio “fašističko divljanje” nad Partizanskim grobljem

mostar policija grob

Mostarski GO SDP BiH najoštrije je osudio “fašističko divljanje i iživljavanje” nad Partizanskim spomen grobljem u Mostaru te ocijenio kako takav čin predstavlja najgnusniji kukavički atak na sve civilizacijske tekovine i vrijednosti današnje Europe.

“Pozivamo sve nadležne organe i političke faktore da iznesu svoj jasan i nedvosmislen stav i pokažu svoje demokratsko i proeuropsko opredjeljenje o kojem toliko govore. Zasigurno, u današnjem vremenu kada bar deklarativno želimo biti dio velike europske obitelji, šutnja na ovakvu demonstraciju fašizma u najmanju ruku znači odobravanje”, navodi se u priopćenju GO SDP-a Mostar iz kojega izražavaju uvjerenje kako ovakvi postupci ne odražavaju volju ili mišljene većine građana, već da je u pitanju politika kreiranja mraka i stvaranja tenzija u kojoj ništa nije sveto, pa ni mrtvi osloboditelji Mostara.

Mostarski GO SDP BiH u narednim će danima, na mnoge adrese u zemlji i inozemstvu poslati slike i informacije o Partizanskom spomen groblju, kao nacionalnom spomeniku i arhitektonskom remek djelu, s ciljem da se ono zaštiti od nasrtaja fašizma i fašista i da se Mostar kao grad zaštiti od ovog višegodišnjeg sramnog divljanja.

“Ako već domaće vlasti nisu, Europa je sasvim sigurno veoma osjetljiva na ovakve iskaze mržnje, fašizma i necivilizacijskog ponašanja”, zaključuje iz GO SDP-a Mostar.