Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"radi se o spekulacijama"

Možda ga nisu obavijestili: Sevlid Hurtić tvrdi da nije kandidat za ministra

sevlid-hurtic-foto-n1-screenshot

I dok pojedini mediji tvrde da je to već svršena stvar i da je dogovor SNSD-a i SDP-a o ovoj kandidaturi konačan, Hurtić za Fokus kaže da se radi o spekulacijama

Sevlid Hurtić već danima se pominje kao kandidat za funkciju u Vijeću ministara BiH, tačnije kao budući ministar za ljudska prava i izbjeglice. I dok pojedini mediji tvrde da je to već svršena stvar i da je dogovor SNSD-a i SDP-a o ovoj kandidaturi konačan, Hurtić za Fokus kaže da se radi o spekulacijama.

Piše: S. Karaica/Fokus.ba

-Ne znamo da li će Pokret za državu uopšte imati kandidata. Ništa još konkretno nema. Ako neko želi da razgovara, Osmorka mora doći u Banja Luku i sjesti sa nama, pa tek onda donisiti odluke. Čak i ako budemo imali kandidata, možda to neću biti ja. Možda će biti Mirsad Duratović ili Ćamil Duraković – kaže Hurtić.

Hurtić je nedavno imenovan za ministra trgovine i turizma Republike Srpske. Prethodno se Denis Šulić, Bošnjak iz SNSD-a, pominjao kao kandidat za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, ali se od te kandidature odustalo.