Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mraz rastjerao prodavače na Markalama

pijaca markale3

Sarajevska zelena pijaca Markale na kojoj radi oko stotinjak prodavača, danas je skoro prazna. Prva velika hladnoća u Sarajevu ove zime natjerala je većinu prodavaca da jutros ostanu kod kuće.

Tek njih desetak odvažilo se doći i danas na svoje radno mjesto i ponuditi voće i povrće svojim kupcima. Kažu ujutro bi ih moglo biti još manje, s obzirom da se očekuju još niže temperature sutra u Sarajevu.

pijaca markale pijaca markale2

Inače, u Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno vedro. Poslijepodne umjereno povećanje oblačnosti doći će sa zapada.

Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između -5 i 1, na jugu od 1 do 5 stepeni.

Temperature zraka izmjerene u 10 sati: Bjelašnica -14, Bugojno i Ivan-sedlo -10, Jajce -9, Bihać, Drvar i Prijedor -7, Livno, Sanski Most, Sarajevo, Sokolac, Srebrenica i Zenica -6, Zvornik -5, Banja Luka -4, Bijeljina, Doboj i Tuzla -3, Gradačac i Trebinje -2, Mostar i Neum -1 i Stolac 0, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.