Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mujkić: Iskorijeniti terorizam koji nas sve ugrožava

pariz-napad4

Profesor Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Asim Mujkić ocijenio je u izjavi za Fenu, nakon sinoćnjih terorističkih napada u Parizu, da će se situacija sada dodatno komplicirati te da će se ljudske slobode i slobode kretanja uveliko odraziti na obične građane, jer će države zapadne Evrope pojačati mjere sigurnosti.

Osudivši napada na građane Pariza i nazvavši ih najgorom vrstom kukavičluka, profesor Mujkić ističe da Francuska ima najduži staž kolonijalnog nasljeđa u zemljama Magreba te da najveći broj muslimana živi u toj zemlji.

– Pojačat će se nadzor i represija prema musimanima u Francuskoj. Zaista treba iskorijeniti terorizam koji ugrožava sve nas – poručio je.

Također je mišljenja da grupa koja izvodi napade, dovodi muslimansko stanovništvo Francuske u nezahvalan položaj, jer će stalno biti u poziciji da se pravda.

S obzirom da je i BiH članica antiterorističke koalicije, Mujkić dodaje da će najvjerovatnije i u našoj zemlji biti pojačan nadzor na graničim prijelazima i proširene sigurnosne mjere.