Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mulabdić čestitao policijskim službenicima za pronalazak otete bebe

veca mulabdić
Vedran Mulabdić

Ministar unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (KS) Vedran Mulabdić uputio je čestitke policijskim službenicima povodom uspješno izvedene akcije pronalaska otete bebe, kao i izraze zahvalnosti građanima koji su pružili pomoć tokom ove akcije.

Nakon šokantnog slučaja otmice bebe u sarajevskoj općini Hadžići, Mulabdić je kazao da se otmice djece u Bosni i Hercegovini, kao ni u glavnom gradu naše države, ne dešavaju često, podsjećajući da je zadnja otmica u Sarajevu, prije ove jučerašnje, bila ona u decembru 2004. godine kada je bio otet tada šestogodišnji Mak Varešanović, sin tadašnjeg sportskog direktora FK Sarajevo Mirze Varešanovića.

– Odmah nakon prijave da se u Hadžićima jučer dogodila otmica djeteta pokrenuta je opsežna policijska potraga. Brzom i efikasnom istragom, te pronalaskom i identifikacijom počinioca ovog krivičnog djela, te pronalaskom žive i zdrave bebe u istom danu kada je oteta, policijski službenici MUP-a KS i menadžment Uprave policije još jednom su dokazali da su spremni i sposobni odgovoriti na najozbiljnije sigurnosne izazove pred kojima se nađu – kazao je Mulabdić.

Dodao je da je ponosan na policijske službenike koji su učestvovali u rasvjetljavanju ovog krivičnog djela i čestitao im na uspješno izvedenoj akciji.

– Također, želim da se zahvalim našim građanima na njihovoj svesrdnoj pomoći koju smo imali tokom čitave akcije – kazao je ministar Mulabdić, saopćeno je iz njegovog kabineta.