MUP KS

Mulabdić i Halilović uručili zahvalnicu za pomoć porodicama poginulih policajaca

halilovic_mulabdic_zahvalnica

Zahvalnicu je uime Bosnian American Police Association preuzeo Mirzet Sadiković

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Vedran Mulabdić i policijski komesar Mevludin Halilović uručili su danas zahvalnicu predstavniku Bosnian American Police Association za materijalnu pomoć koju su dodijelili porodicama poginulih policijskih službenika Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Zahvalnicu je uime Bosnian American Police Association preuzeo Mirzet Sadiković.

Ministar Mulabdić je uime MUP-a KS i u svoje osobno ime izrazio zahvalnost Bosnian American Police Associationu na ovom gestu i prikupljenoj materijalnoj pomoći za porodice tragično ubijenih policijskih službenika MUP-a KS.

– Ubistvo naših kolega je još jedan u nizu pokazatelja da je policijski poziv, uvažavajući svaku drugu struku, veoma specifičan i rizičan te pun najopasnijih izazova s kojima se policajci susreću tokom obavljanja svojih poslova i zadataka. I dalje smo čvrsto opredijeljeni da sve porodice naših kolega koji su svoje živote položili obavljajući ovu časnu službu na svaki mogući način pomažemo i tako pokušamo ublažiti njihovu bol. Bosnian American Police Association ima identičnu namjeru, a što je i pokazalo ovim svojim činom – kazao je Mulabdić, saopćeno je iz Kabineta ministra unutrašnjih poslova KS.