BiH

Ispred Majki Srebrenice

Munira Subašić poslala poruku zločincima, negatorima genocida i političarima

11/07/2020

Subašić je poslala nekoliko poruka na obilježavanju 25. godišnjice genocida u Srebrenici

“Mi ćemo vas proganjati nikada nećemo posustati. To je naše pravo i obaveza. Ne postoji mjesto gdje se možete sakriti, a da vas nećemo naći”, poslala je poruku zločincima na komemorativnom skupu povodom 25. godišnjice od genocida zločincima Munira Subašić ispred Majki Srebrenice.

“Druga poruka je onima koji negiraju genocid. Nećete uspjeti niti nas zastrašiti. Naša djeca će nastaviti put. Pozivam PIC i OHR da nametnu zakon o negiranju genocida i holokausta. Zaštitite vrijednosti koje ste uspostavili u BiH. Ne dajte da Rusija stavi veto kao što je učinila u UN. Poruka političarima u BiH i regionu. Gradite mir i povjerenje. Budite primjer za žrtve mi ćemo vas podržati. Pomozimo sebi i svom narodu. Glavni tužilac Brammertz je zabrinut jer je veliki broj zločinaca pobjegao u Srbiju. Pozivam Srbiju da izruči one koji su činili genocid. Time će se opravdati da nisu oni projektirali sve što se desilo.

Pozivam Aleksandra Vučića da to uradi, da ih izruči. On ih nagrađuje velikim biznismenima. Domaće pravosuđe pozivam da nastavi tamo gdje je Hag stao. Nemojte praviti nacionalne balanse u BiH, slijediti rad haškog Tribunala”, kazala je Subašić.

Komentari

Autor: Patria

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.