Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUP HNK: Salmir Kaplan napao i povrijedio dvije osobe

BiH

kaplan_ispred_stana

Prema operativnim podacima Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK), popodne su zatvorena sva glasačka mjesta u Stocu nakon što je došlo do fizičkog obračuna u kojem su povrijeđene jedna ili dvije osobe.

U MUP-u HNK kazali su nam da su dobili informaciju da je Salmir Kaplan fizički nasrnuo i povrijedio predsjednika Izborne komisije, Ivana Perića i člana Općinske izborne komisije (OIK) Stolac Marija Raguža.

. Njima je pružena medicinska pomoć a stepen povreda još nije utvrđen.

Na mjesto događaja upućena je i Specijalna jedinica iz Mostara, a cijelim slučajem rukovodit će dežurni tužilac.

Kako se nezvanično saznaje, kandidat ispred Inicijative za Stolac za načelnika Općine Stolac Salmir Kaplan (SDA) želio je u OIK-u saznati šta se dešava na desetine biračkih mjesta, od Hodova, Crnića, Bobanova sela, Kruševa, Podgrada, Gorice gdje je evidentirano na desetine grubih prekršaja i nepravilnosti.

Glasači su dolazili sa nevažećim dokumentima, pasošima Republike Hrvatske, vozačkim dozvolama iz Hrvatske, ali bez validnog dokumenta iz BiH, i kada su članovi biračkih odbora odlučili zaustaviti glasanje na tim mjestima, Perić je jednog po jednog člana biračkih odbora bošnjačke nacionalnosti smjenjivao, a na njihova mjesta postavljao druge članove hrvatske nacionalnosti, javlja agencija Patria.

Uz Kaplana, u incidentu je učestvovao i član SDA Ahmet Ljubović.

Prema nezvaničnim saznanjima, Kaplan je nogom u glavu udario Marija Raguža koji je prevezen u mostarsku bolnicu.

Kaplan je nakon toga devastirao biračko mjesto, a kutije za glasanje su odnijeli drugi članovi SDA.