Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

popuna kadra

MUP Kantona 10 raspisao konkurs za prijem 50 policajaca

mup_policija (1)
FOTO: mupk10.gov.ba

Kako je za Fenu kazao ministar unutarnjih poslova Kantona 10 Mario Lovrić, za troškove obuke i školovanja 50 policajaca kantonalna Vlada u ovogodišnjom budžetu izdvojila je 150.000 maraka

Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona 10 raspisalo je javni konkurs za prijem 50 policijskih službenika, od čega 45 za čin policajac i pet za čin mlađi inspektor.

Dužnost policijskih službenika u potpunosti, a ovisno o početku osnovne obuke koja za čin policajca traje osam, odnosno za čin mlađeg inspektora šest mjeseci, mogli bi preuzeti iduće godine, jer preuzimanjem dužnosti policijski službenik je na probnom radu u trajanju od 12 mjeseci.

Kako je za Fenu kazao ministar unutarnjih poslova Kantona 10 Mario Lovrić, za troškove obuke i školovanja 50 policajaca kantonalna Vlada u ovogodišnjom budžetu izdvojila je 150.000 maraka.

“Tokom ove i naredne godine oko 50 policijskih službenika s područja Kantona 10 odlaze u penziju te zbog održavanja povoljnog stanja sigurnosti Vlada Kantona 10 donijela je navedenu odluku koju provodi MUP našeg kantona”, istaknuo je Lovrić.