MUP KS: Pokazali smo najviši stupanj odgovornosti

ubice dzenana memica

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su tri osobe: S.Lj. (1985) i žensku osoba S.V. (1983) nastanjene u Sarajevu, zbog sumnje da su počinili ubistvo, te S.B. (1970) nastanjen u Sarajevu, zbog sumnje da je počinio krivično djelo “sprečavanje dokazivanja”.

Uhapšene osobe su uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima predate u nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Naime, iz MUPKS podsjećaju da se 8. februara u ulici Velika aleja u općini Ilidža dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je M. Dž. (1994) iz Hrasnice, nastanjen u Sarajevu, zadobio teške povrede, dok je lakše povrede zadobila M.A. (1996) iz Njemačke.

Usljed zadobijenih povreda M.Dž. je podlegao 15. februara, a saobraćajna nezgoda je prekvalifikovana u krivično djelo ubistvo.

Nakon prekvalifikacije, policijski službenici Sektora kriminalističke policije ovog Ministarstva su, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS poduzeli niz operativno – taktičkih mjera i radnji na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela ubistva, te uhapsili tri osobe.

Iz MUP KS skreću pažnju na neargumentovane pokušaje pojedinaca i institucija da se, koristeći tok rješavanja konkretnog slučaja, djelovanje policijskih službenika predstavi neefikasnim i neprofesionalnim.

– Upravo u ovom i nizu prethodnih slučajeva, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo su , sistematičnosti i profesionalizma prilikom rješavanja najsloženijih krivičnih djela – navodi se u saopćenju iz Odjela za odnose sa javnošću MUPKS.