Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUP RS-a podnio izvještaj protiv predsjednika CIK-a BiH

ahmet šantić

Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) danas je Okružnom tužilaštvu Doboj podnijela izvještaj protiv Ahmeta Šantića iz Mostara, predsjednika Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH), javlja Anadolu Agency (AA).

Kako se navodi u saopštenju MUP-a RS izvještaj je podnesen zbog počinjenog krivičnog djela “Neizvršavanje sudske odluke” iz člana 371 Krivičnog zakona RS.

“Vršeći funkciju predsjednika Centralne izborne komisije BiH, lice je 14. septembra odbilo da postupi po naredbi Osnovnog suda Derventa od 9. septembra”, navodi se u saopštenju.

Podsjećamo, policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS 15. septembra su slobode lišili šest osoba na području opštine Derventa zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela “Falsifikovanje isprave” i “Zloupotreba biračkog prava”. Oni se sumnjiče da su falsifikovali dokumentaciju na osnovu koje su registrovali najmanje 1.471. birača koji glasa putem pošte iz inostranstva i takvu dokumentaciju dostavili CIK BiH.

“Osnovni sud u Derventi izdao je Naredbu o oduzimanju spornih prijava glasača iz Centralne izborne komisije, ali je 14. septembra CIK BiH odbila da postupi po naredbi Suda i policijskim službenicima MUP-a RS odbila da preda traženu dokumentaciju”, navodi se u saopštenju MUP-a RS.