Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUP RS-a priveo osam osoba u akciji “Kruna”

Oduzeti predmeti u akciji “Kruna”

U okviru međunarodne akcije kodnog naziva “Kruna” usmjerene protiv većeg broja osoba zbog izvršenja više krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminaliteta, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske lišili su slobode osam osoba na području BiH, saopštio je MUP RS, javlja Anadolu Agency (AA).

U RS su izvršeni pretresi na osam lokacija i to u Banjaluci četiri, te u Gradišci i Srpcu na po dvije lokacije, dok je u Federaciji BiH pretres izvršen u Sanskom Mostu. U Hrvatskoj su pretresi izvršeni na tri lokacije, a u Sloveniji na dvije lokacije.

“Radi se o realizaciji istrage koju već nekoliko mjeseci provodi Jedinica za organizovani kriminalitet Uprave kriminalističke policije MUP-a RS u koordinaciji sa Tužilaštvom BiH, a kojom je ustanovljeno da su lica iz BiH omogućila većem broju kriminogenih lica sa područja Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bugarske i drugih zemalja da pribave originalne biometrijske pasoše i lične karte BiH uz pomoć ukradenih indetiteta lica koja su se odselila sa područja BiH u zemlje trećeg svijeta, kao što su Australija, Kanada i druge”, saopštio je MUP RS.

Prilikom pretresa pronađeno je i izuzeto oružje, veći broj falsifikovanih dokumenata, mobilni telefoni, sim kartice za mobilne telefone, računarska i foto oprema i drugo.