Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUP RS: Potkrala se greška, na izbore samo sa dokumentima

BiH

glasanje

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske otvorilo je sve šaltere za izdavanje ličnih dokumenata tokom vikenda, ali sada tvrdi da se juče „potkrala greška“ te da potvrda LK/OI-4 nije validan dokument na biralištima.

„MUP izdaje lična dokumenta u dane vikenda, ali se potkrala greška i saopštenje je juče pušteno. Međutim, našim internim aktom skrenuta je pažnja da su samo tri važeća dokumenta validna na izborima“, napominju u MUP-u, nakon što je portal Žurnal objavio informacije o neregularnostima.

Oko 500 članova biračkih odbora u Banjaluci je odustalo od brojanja glasova nakon što birališta budu zatvorena, a Gradska izborna komisija juče je organizovala ad hoc polučasovnu obuku, potvrđeno je za Žurnal.

„Dva dana pred izbore odustalo je 500 brojača glasova. Spremaju se izborne nepravilnosti. Ljudi dovedeni naprečac ne mogu da rade ovaj posao. Ovo je mimo svih izbornih pravila“, kaže izvor Žurnala.

Iz Gradske izborne komisije ne žele mnogo da otkrivaju, tek da je naknadna obuka organizovana, a sve, navodno, jer brojači nisu bili zadovoljni dnevnicama u iznosu od 30, 80 i 110 KM.

Policija krši Izborni zakon: MUP RS izdaje obrasce za glasanje ukinute prije 8 godina