objavili zaključak

MUP RS: Rukavice i maske su obavezne, zabranjeno okupljanje više od tri osobe

maske

Zabranjeno je okupljanje građanima u grupama većim od tri osobe na javnom mjestu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske večeras je na svom Facebook profilu objavilo današnji zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije po kojem je nošenje rukavica i zaštitnih maski na otvorenom obavezno, javlja Anadolu Agency (AA).

U Zaključku o sprovođenju mjera zaštite u zajednici protiv virusa korona obavezuju se pravna lica, preduzetnici i fizička lica koja u direktnom kontaktu pružaju usluge građanima da usluge pružaju zaštićeni maskom i rukavica, a da provode mjere dezinfekcije, te da obezbjede masku i rukavice građanima koji koriste njihove usluge a nemaju ih.

Građani se obavezuju da se na otvorenom prostoru pridržavaju zaštitne mjere socijalnog rastojanja od dva metra uz obavezu korišćenja zaštite maske i rukavica. Za provođenje ovih mjera zadužene su nadležna inspekcija i komunalna policija.

“Zabranjuje se svim građanima okupljanje u grupama većim od tri osobe na javnom mjestu”, druga je tačka donesenog Zaključka, a nepoštivanje ove mjere sankcionisaće se u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru.

Za provođenje ove mjere nadležan je MUP RS-a, entiteta u Bosni i Hercegovini.