Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUP se oglasio o navodima da su četiri Afganistanca u Sarajevu držali zatočenu ženu i sina

policija-sarajevo
Foto. Ilustracija

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo priveli su četiri migranta iz Afganistana zbog sumnje da su nekoliko dana držali zatočenu državljanku Šri Lanke i njenog sina u stanu u sarajevskom naselju Bistrik, ali je nakon preduzetih radnji Kantonalnog tužilaštva utvrđeno da nema elemenata krivičnog djela, potvrđeno je danas Srni iz kantonalnog MUP-a.

“U utorak, 19. juna, policijski službenici Uprave policije zaprimili su informaciju o navodnoj otmici državljanke Šri Lanke i njenog sina od četiri državljanina Afganistana. Provjerom ove informacije, a prema naredbi Kantonalnog tužilaštva, utvrđeno je da nije bilo elemenata krivičnog djela”, rečeno je u MUP-u Kantona Sarajevo.

Prema istom izvoru, majka i dijete smješteni su u Sigurnu kuću, dok su osumnjičeni muškarci predati u nadležnost Službe za poslove sa strancima BiH.

Dojava o navodnoj otmici žene i njenog sina, prema nezvaničnim informacijama, stigla je iz Engleske, odakle je lice kod koje se žena iz Šri Lanke sa sinom uputila kontaktiralo Graničnu policiju BiH.

Cijeli slučaj je završen bez hapšenja i krivičnih prijava, jer žena nije željela prijaviti otmicu, odnosno podnijeti zvaničnu prijavu protiv osumnjičenih.