Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bihać

MUP se oglasio o prijetnjama mladića iz Bihaća: “Jedan od roditelja mu radi u policiji”

skola prijetnja bihac
Foto: Fena/Instagram

Više informacija o svemu bit će poznato u narednim danima, ali je ponovljeno da građani, učenici i uposlenici škola nemaju razloga za strah i zabrinutost

Građane Bihaća danas je uznemirila prijeteća poruka na društvenoj mreži Instagram, koju je postavio bivši učenik gradske Mješovite srednje škole.

Direktor ove javne ustanove Ervin Bajraktarević prvi je potvrdio kako je Policija Unsko-sanskog kantona (USK) upoznata sa prijetnjom na društvenim mrežama, te da su nadležni organi odmah i postupili po ovlaštenjima.

-Nema potrebe za panikom i strahom zbog prijeteće poruke bivšeg učenika ove škole na društvenim mrežama. Nadležni organi su uredno i na vrijeme obaviješteni, te su odmah i reagovali po ovlaštenjima – naveo je Bajraktarević.

Nakon preliminarnih istražnih radnji i postupaka, o svemu se očitovala i Uprava policije USK, prilikom čega je službeno potvrđeno da su preduzete sve radnje u okviru nadležnosti i da je u kompletan slučaj uključen i postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva.

-Policijski službenici su reagirali nakon nekoliko prijava građana, ali i uposlenika Mješovite srednje škole u Bihaću zbog prijeteće poruke na društvenoj mreži instagram. Postupajući tužilac je odlučio da slučaj preuzmu službenici Federalne uprave policije (FUP), s obzirom da je jedan roditelj lica koje je postavilo prijeteću poruku – zaposlen upravo u Policijskoj upravi USK-a. Sve dalje radnje provodit će nadležno Kantonalno tužilaštvo USK, odnosno pripadnici FUP-a – izjavio je vršilac dužnosti komesara Policije USK-a Jusuf Mešić.

Dodao je i kako je lice odranije poznato, upravo zbog prijetećih i uznemirujućih poruka na društvenim mrežama, zbog čega su se također u oktobru prošle godine protiv njega provele istražne radnje u okviru policijskih nadležnosti.

-Tada smo postupili zbog vrlo uznemirujućih i prijetećih poruka, nakon čega je postupajući tužilac s njim obavio obavijesno – istražni razgovor s obzirom da je lice bilo maloljetno – kazao je Mešić.

Više informacija o svemu bit će poznato u narednim danima, ali je ponovljeno da građani, učenici i uposlenici škola nemaju razloga za strah i zabrinutost.

Naglašeno je i kako su zbog jučerašnjeg tragičnog događaja u Republici Srbiji, sve policijske stanice u Unsko-sanskom kantonu obavezane na maksimalni sigurnosni angažman u odgojno-obrazovnim institucijama.