BiH

MUP USK-a pomaže Austrijancima u istrazi o Alenu Rizvanoviću

21/06/2015

Nakon što je Alen Rizvanović u subotu u Grazu usmrtio tri osobe, austrijska policija zatražila je od sigurnosnih struktura BiH pomoć u istrazi. Tako i Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK) vrši provjeru određenih podataka o Rizvanoviću, a po zahtjevu upućenom iz Graza posredstvom Interpola.

– S obzirom da se radi o licu, koje je rođeno na području USK-a, tačnije u Bihaću, a da mu porodica vodi porijeklo iz Velike Kladuše, policija je pristupila određenim provjerama i o saznanjima do kojih smo došli obavijesti ćemo kolege iz Austrije – kazao je novinarima glasnogovornik Policije USK-a, Ale Šiljdedić.

On je kazao da se sav život počinioca ovog nemilog događaja, ne može povezati sa BiH, jer se njegovo školovanje, odrastanje, vjenčanje i sve drugo veže za Austriju, s obzirom da je Rizvanović i državljanin te zemlje, u kojoj boravi, odnosno ima prebivalište.

– Što se tiče informacija, koje su izašle u javnost o supruzi i dvoje djece, koji se navodno nalaze na području BiH, u ovom trenutku ne možemo potvrditi da se oni nalaze na području USK-a – istakao je Šiljdedić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.