MUP ZDK-a dobio četiri nova vozila za privođenje

nova vozila mup zdk1

Policijski timovi u policijskim stanicama i organizacijskim jedinicama Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona dobili su sedam novih policijskih vozila.

Ključeve novih vozila predstavnicima policijskih stanica uručili su ministar unutrašnjih poslova ZDK-a Nikola Arsenić i policijski komesar Semir Šut. Dodijeljeno je sedam specijalnih vozila „dacia dokker“, vrijednosti oko 210.000 KM, i to četiri specijalna policijska vozila za privođenje, u koja je ugrađena posebna oprema i uređaji, i tri civilna vozila.

nova vozila mup zdk2

Podjela navedenih vozila predstavlja nastavak kontinuiranih aktivnosti ovog ministarstva, koje se preduzimaju radi što boljeg, kvalitetnijeg opremanja policijskih službenika u materijalno-tehničkom smislu, te je pokazatelj i potvrda velikog truda na usavršavanju rada, profesionalnog postupanja i efikasnijeg djelovanja policijskih službenika na zaštiti lične i imovinske sigurnosti građana te stvaranju visokog stepena sigurnostii na području našeg kantona.

Uručena transportna policijska sredstva planirana su i predviđena planom kapitalnih ulaganja Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona za prošlu godinu, ali su isporučena tek ove godine nakon što su osigurana sredstva.