Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izmjene u saobraćaju

MUPKS: Posebne mjere i zabrana za motorna vozila i pješake za vrijeme mise u Sarajevu

katedrala sarajevo vrijeme

U skladu sa rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, dana 16.05.2020. godine, u vremenskom periodu od 09,00 do završetka vjerskog obreda, bit će obustavljen saobraćaj na lokaciji oko Katedrale „Presvetog srca Isusova“, poručili su iz MUP-a KS

Povodom aktualne situacije koja je nastala nakon najave da će se održati misa za “žrtve Bleiburga” u sarajevskoj prvostolnici 16. maja, saopćenje za javnost poslao je i MUP Kantona Sarajevo u kojem najavljuje određene izmjene u saobraćaju.

– Obavještavamo vas da će se dana 16.05.2020. godine, sa početkom u 12,15 sati, održati misa u Katedrali „Presvetog srca Isusova“, ulica Fra Grge Martića, Sarajevo.

U cilju održavanja stanja sigurnosti na navedenom lokalitetu, kao i sigurnog održavanja navedenog vjerskog obreda, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo pristupila je planskim aktivnostima, te će u skladu sa rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, dana 16.05.2020. godine, u vremenskom periodu od 09,00 do završetka vjerskog obreda, biti obustavljen saobraćaj (motorna vozila i pješaci), te vas molimo da poštujete instrukcije policijskih službenika na terenu, imate strpljenja i suzdržite se od kretanja u određenom vremenskom periodu na navedenom lokalitetu, odnosno na drugim mjestima  o kojima vas eventualno  obavijesti policijski službenik.

Također, molimo vas da ne parkirate i ostavljate  vozila u pomenutom vremenskom periodu, u ulicama i mjestima koja gravitiraju navedenom vjerskom objektu, kako ne bi došli u situaciju da vaše vozilo uklanjamo specijalnim vozilom „PAUK“, uz napomenu da će policijski službenici na terenu omogućiti i asistirati u provođenju neophodnih hitnih intervencija.

Koristimo priliku da vam se zahvalimo na saradnji, strpljenju i razumijevanju koje ste i do sada bezbroj puta pokazali u ovakvim i sličnim situacijama, kaže se u saopćenju MUP-a KS.