Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUPRS-a pojačao mjere sigurnosti

mup rs

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske pojačalo je mjere sigurnosti, povodom proslave 9. januara, „Dana RS-a“, koji je Ustavni sud BiH oporio kao neustavan.

Iz entitetske policije su pozvali sve građane RS-a da „Dan RS-a“ proslave u miru i dostojanstveno.

-Građani koji budu željeli da prate svečani defile koji će sutra biti održan u Banjoj Luci savjetujemo da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, te da sa sobom ne nose pirotehnička sredstva i druge opasne predmete, jer će im biti oduzeti – saopćeno je iz MUPRS-a.

Savjetuju građanima je da zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi, sa sobom ne nose ruksake i torbe, te da imaju neki identifikacioni dokument.

Na području grada Banja Luka sutra je zabranjena i upotreba dronova.

Po do sada dostupnim najavama, 9. januara će na “Dan RS” u Banjoj Luci u jutarnjim satima biti održan prigodan obrazovno-zabavni program za djecu i koncert dječijeg hora “Vrapčići”.

Na glavnom trgu potom će biti organizirana i parada “25 godina RS” te kulturno-umjetnički program.

Svečana akademija planirana je u 17.00 sati u dvorani “Borik”, na glavnom trgu koncert domaćih muzičara, zatim trubača pod motom „Sto srpskih truba Srpskoj na dar“, a u večernjim satima i nastup beogradske grupe “Legende”.

Građane RS-a srpski zvaničnici pozivaju da u velikom broju prisustvuju ovim događajima.

Iako ove godine, a nakon odluke Ustavnog suda BiH, u zvaničnom programu nije planiran vjerski dio proslave “Dana RS”, a na pozivnicama se više ne pominje i “krsna slava RS Sveti arhiđakon Stefan”, u Banju Luku će večeras doputovati patrijarh srpski gospodin Irinej, koji će sutra služiti liturgiju u Hramu Hrista spasitelja.

Na proslavu „Dana RS-a“ doputovat će i predsjednik Republike Srbije Tomislav Nikolić.