Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pravda za dženana

Muriz i Arijana Memić pozvali na velike proteste: Odlučite jeste li na strani pravde ili ne

muriz-arijana

Još uvijek nije poznat tačan datum protesta, ali će biti uskoro održani

Muriz i Arijana Memić večeras su se obratili putem FB stranice Pravda za Dženana Memića, dan nakon što su iz pritvora pušteni optuženi u slučaju “Dženan Memić” za organizirani kriminal koji vodi Tužilaštvo BiH.

Memić se prvo zahvalio na velikoj podršci svih proteklih godina koliko se bori za otkrivanje istine o ubistvu svog sina Dženana Memića.

“Ako država stoji iza ubistva teško ga je rasvijetliti. Jučer su iz pritvora pušteni svi osumnjičeni uz mjere zabrane. Hasan Dupovac skriva ubice mog Dženana. On treba reći čiji je novac nudio, nema razloga da se raduje ako si izašao iz pritvora u zatvor ćeš sigurno ići. Jasno mi je da će oni lagati, braniti šutnjom i amnezijom. Činjenica je da Alisa Mutap dobro zna šta je bilo tu noć, s kim i kako su se nalazili i zšto je Dženan ubijen.

Tužilaštvo ima 150 materijalnih dokaza, 88 svjedoka od čega 16 zaštićenih. Obraćam vam se danas jer sam ljut. Pet i po godina hoću da idem pravno i po zakonu, a oni ne daju pa ne daju.

Ja iz rata nisam izašao kao ratni profiter, a da sam htio mogao sam. Uvaliti se među ilidžanske profitere. Ne znam kako bih sebe danas gledao u ogledalo.

Oni su mislili da ću ja odustati i priznati da je mafija jača. Kako bih ja Dženana pogledao na onom svijetu. Onako dijete zlatno da ja halalim ratnim profiterima, velikim Bošnjacima.

Pitam prvog čovjeka OSA-e Osmana Mehmedagića, čovjeka bez diplome, šta je sa neriješenim ubistvima Jozo Leutar, Nedžad Ugljen, dva sarajevska policajca.

“Neka riješe ijedan od ovih slučajeva. Kažu da OSA funkcioniše kao treba evo ja ih molim da riješe ijedan od ovih slučajeva. Neću se umoriti i neću se zaustaviti. Do sada smo organizirali 19 proteste i pripremamo 20”, kazao je Memić.

Memić je kazao da je proteklih godina sjedio sa 21 ambasadorom, evropskim zvaničnicima, visokim predstavnikom, a u izvještaju bivšeg sudije Rajnharda Priebea slučajevi Memić i Dragičević nazivaju se testnim za pravosuđe. ji

Još uvijek nije poznat tačan datum protesta, ali će biti uskoro održani.

“Ja više ne mogu izlaziti na ulicu i prositi. Ono što vi morate odlučiti je na čijoj ste strani istine i pravde ili saučesnika i ubica. Znajte jedino da ako se ne riješe slučajevi Memić i Dragičević pravno, nikada se i ništa u ovoj državi neće riješiti. Na slučaju Memić sjede tužioci, sudije, policajci. Kako da vjerujem predsjedniku Suda BiH, ili direktoru OSA-e kada oni svi sjede i druže se sa Dalidom Burtić. Kako da vjerujem Sabini Sarajlija kada je Burzić postavila i nju i Seada Kreštalicu. Kako da vjerujem Bakiru Izetbegoviću, neće da se izjasni a dobro je upoznat. Kako da mu vjerujem kada je hapšenje direktora OSA-e napada na Bošnajke, a ubistvo mog Dženana nije napad na Bošnjake. Jel ja nisam Bošnjak. Vjerujem u dobre i čestite ljude u Sudu BiH i nadam se da nisu podložni pritisku.

Došlo je vrijeme da se jasno pozicionirate da li ste na strani istine i pravde ili niste”, zaključio je Memić.