Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otac ubijenog Dženana

Muriz Memić: Alena Kurspahić mi je lagala, ova fotografija je dokaz (VIDEO/FOTO)

muriz

Memić je pokazao i zajedničku fotografiju Alene Kurpshić i Dalide Burzić sa još nekoliko prijateljica sa Kurspahićkine svadbe

Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića, obratio se se večeras na Facebook stranici “Pravda za Dženana”. U obraćanju uživo, koje je bilo prekidano zbog tehničkih problema, naveo je kako je od 14. februara podnio više prijava protiv Dalide Burzić i ostalih tužioca.

– Dobivao sam razne odgovore od Alene Kurspahić. Oni su mu kazali da ne mogu odlučivati dok je postupak u toku. A vi svi znate da su bile lažne optužnice. Vidimo da je Tužilaštvo BiH otvorilo istragu i uhapsilo neke osobe, kazao je na početku svog izlaganja i nastavio:

– Alena Kurspahić, disciplinska tužiteljica, 4. oktobra je došla sa svojim mužem i dijetetom u kancelariju Ifeta Ferageta, plakala je i pitala hoće li biti podnesena krivična prijava protiv nje. Vjerovatno se osjećala prozvanom. Ifet joj je rekao da neće, ako bude sve po zakonu. Dan poslije otišao sam u njen stan. Obavio sam razgovor sa njom, slagala je da ne poznaje Dalidu Burziću. Mirza Hadžiomerović je mene i mog advokata uvjeravao da je prijava protiv Dalide Burzić podnesena, te da mora biti kažnjena. Ovo je uvezani sistem kojim upravlja mafija, rekao je Muriz Memić.

Memić je pokazao i zajedničku fotografiju Alene Kurpshić i Dalide Burzić sa još nekoliko prijateljica sa Kurspahićkine svadbe. Fotografija, kako tvrdi, dokazuje da se njih dvije poznaju.