BiH

tv emisija

Muriz Memić i Alija Budnjo na Face TV: “Ima ih trojica, ubica i dva saučesnika”

13/02/2021

Pogledajte o čemu su govorili u emisiji na Face TV-u

U večerašnjem izdanju Face TV sučelili su se otac ubijenog mladića Dženana Memića Muriz Memić i Alija Budnjo, vlasnik hotela Terme-Ilidža.

Memić je kazao da je na početku došao kod Budnje: “Rekao sam Alija pomozi mi vidi šta rade. Zovi Bakira. Ti mi govoriš neću Bakira, zvat ću Čamparu”, kazao je Memić.

Budnjo negira i kaže kako mu je rekao da je zvao Asima Sarajlića.

“Zamolio Asima, pošto sam ja bio slobodan jer je radio Asim u hotelima. Ako išta možeš pomozi Murizu Memiću oko ubistva Dženana Memića.

Memić: Je li Asim bio ministar? Ti si uzeo telefon i kažeš ministre ja sam sutra kod tebe. Ja te nazvao sutra, ti si mi rekao bit će teško. Naprazno si pričao. Nisi bio kod Čampare. Tri čovjeka potvrđuju da nisi bio.

Budnjo: Jesam Asima nazvao. Asim mi je rekao ne mogu sebi da pomognem a ne drugima. Nisam mogao da ti kažem zbog emocija šta je rekao. Ja tebi dozvoljavam šta god kažeš.

Memić: Sad mi nudiš pomoć, hvala ti. Ne treba mi sada.

Budnjo: Ja sa Čamparom ne komuniciram.

Memić: Ti meni pričaš kako ti je Žujo pričao da je Dženan udaren šipkom 18 mm. Kad si otišao u Tužilaštvo sve si porekao i da si rekao da vjeruješ u rad Tužilaštva KS.

Budnjo: Nađi moju izjavu u Tužilaštvu KS. Dozvoljavam javno da je objavite.

Memić: Javnost je naučila za pet godina šta ja pričam. Ja 10.000 stranica znam napamet. Lijepe riječi sa mnom zaboravi, meni je dijete ubijeno. Mene je samo Ifet razumio, što se tiče tebe Senaida, Fikre, ti i Fikret ste jedini koji mi niste u kuću ušli, a na dženazi ste se gurali.

Budnjo: Ja sam saznao da se taj slučaj desio tek kad je mali preselio.

Memić: Tebe je Ivana Petković uvukla u priču. Ja nisam imao pojma da su snimci obrisani.

Senaid mi rekao: Čuvaj se Alije opasan je.

Budnjo: Što se tiče Tužilaštva i Suda ja nikog ne znam. Ima ta Jasminka Čaušević. Došao sam ovdje ne da se nešto pravdam. Evo oko tih snimaka. Nakon deset dana 18.02. bio četvrtak došla su dva policajca da pregledaju nadzorne kamere, nisu imali nikakav nalog. Nama to radi kuća koja je ovo radila Middle Point. Muamer Ožegović je nazvao firmu i oni su rekli da ne mogu prije ponedjeljka. Policajci su rekli neka stoji doći će naši forenzičari. Zadržali su se sat i po. Stambolić je tada izvodio radove nestalo je struje. Policajci su tada otišli. Došli su u ponedjeljak. Vrlo je važno da znaš da nisu imali nikakav nalog. Uposlenici su ih pustili. U ponedjeljak su došli, ne mogu da skinu kao ovo je obrisano. Mene su tada nazvali, u ponedjeljak, zvali su tužioca da izuzmu centralnu jedinicu. Rekao sam nema problema idite nabavite novu centralnu jedinicu. Kad su izuzeli centralnu jedinicu mene više niko ništa nije pitao.

Memić: Ja imam papir Elektrodistribucije gdje piše krađa kabla. Stambolić je kazao da je pritisnuo kabl. 18.02. su mi došla dva policajca. Meni su došli policajci i rekli da su ih otjerali iz hotela. Šefovi kod tebe jedu čorbe (Đelilović tada). Neko je rekao da bez naloga ne može. U 10:22 ulaze u hotel u pola 11 nestaje struje, u pola 1 još nema struje. Oni su prvo vidjeli snimak. Na snimku se ne vidi mjesto događaja, ali nas zanima ko je bio ispred hotela, ko je ušao u hotel. Vještak je utvrdio da je snimak namjerno obrisan u toliko sati toliko minuta toliko sekundi. Tužilaštvu nije bilo interesa da se rasvijetli. Oni kažu da su vidjeli kako golf tamne boje ide da dolazi iz Ildžisa. Meni je bitnije da vidim ko je šetao ispred hotela, meni su rekli da je Dženan šetao.

Budnjo: Hard disk ostaje. Ja ću platiti milion da se to izvještači.

Memić: Ja Dalidi Burzić ništa ne vjerujem. Ja ne sumnjičim Budnju ni za šta. Alija se sam prijavio. Je li porodica Memić ikad spomenula ikoga od tvoje porodice? Nije. Zašto ste slali Vladu Adamovića da ja demantujem. Ja nikad nisam izgovorio imena ubica, niti ću izgovoriti. Ima ih trojica, ubica i dva saučesnika. Imaju svjedoci koji su saslušani, koji su isprepadani. Dva su već saslušana. Trojica su bila na licu mjesta, Dženan je udaren palicom u glavu. Jednim udarcem. Jedan je ubica, a dva pomagača. Golf je bio na licu mjesta. Što je tvoj sin došao u ovu priču je zbog drskosti i bezobrazluka. Nudiš pomoć nakon pet godina. Kasno boga mi nakon pet godina. Ja sam Ziji Mutapu rekao Zijo reci mi ime i ti si završio. Kasnije me poziva na razgovor nisam htio ići. Zna Zijo kako neće znati, to mu je kćerka.

Senad: Da li možete da kažete da njegov sin nije ubica.

Memić: Neću ni to reći.

Budnjo: Mi smo tada imali porodičnih problema, i Muamer je boravio u Njemačkoj. Institucije su vršile pretres i kretanje mog sina. Tačno se ustanovilo gdje je bio šta je radio. Jesu advokati iz Njemačke dolazili, davali izjavu i institucije znaju gdje je bio.

Neće biti problem uzeti snimak, zna neko u svijetu gdje se može.

Memić: Ja više ne vjerujem u taj snimak. Dalida Burzić 15.03.2016. meni i mom advokatu kaže: Nije on njega htio ubiti, to je bilo naguravanje koje je eskaliralo. Je li Alisa ovdje saslušana. Kaže bila je na informativnom razgovoru.

Memić: Zaključak obdukcije 16.02. ubistvo Hamza Žujo nije u krivičnoj prijavi. Dino Osmankadić je tada rekao da je ubistvo. Njegov službenik Senad Mešić svjedočio da mu je njegov šef javio da je ubistvo.

Budnjo: Ja znam da je Hamza Žujo najbolji vještak i ja sam ti rekao. Mi smo prvi put vidjeli na portalu Nedžada Latića. I mi smo tužili ga za klevetu, dobili smo ga tri puta jer nije mogao dokazati šta je napisao. Ja vjerujem u ovu državu.

Memić: I ja odnedavno vjerujem, ja sam se borio.

Budnjo: Ja da znam sad bih rekao, da znam koga je ubio i da imam 10 posto sumnje ja bih doveo za ruku pred Muriza.

Memić: Muamer je bio drzak i pisao nam poruke.

Memić: 25. jula 2016. stoji na ćošku Džano Vahidin ograđeno žutom trakom. Kaže bila pljačka odnijeli pare 200.000 KM. Kasnije su otišle priče ali nisu iz moje kuće. Novac je dat nekome iz Tužilaštva. To će sada dokazati Državno tužilaštvo.

Budnjo: Taj novac je otet, naišao je BMW crni džip izletio je sa maskom na licu fantomka jedan s puškom, drugi je priletio oteo joj torbu s ramena. Ona je došla pred hotel Terme gdje je bio uviđaj jer je bila saobraćajna nesreća. Kad su Minelu odveli u policijsku stanicu tad su mi javili za pljačku. Da je to bilo pred hotelom imaju kamere, ima obezbjeđenje.

Budnjo: Ja Hasana Dupovca ne poznajem i nikad ga nisam vidio. Mirsada Đelilovića znam jer je bio načelnik PU.

Memić: Ja mislim da je Alisi sada patnja što je na slobodi. Vidjet ćete ovih dana šta će se izdešavati i ko je došao tu noć na Koševo. Jedna doktorica će sve reći. Poručio sam Sebiji Izetbegović i Enri Suljić da će se voditi posebna istraga o tome kako je Dženan umro. Čudne su okolnosti. Zijo Mutap mi pred bolnicom daje Dženanov telefon. Zijo se stvorio na licu mjesta za dvije minute. Ona ima amenziju, ali zna da tata zove. Dženan bi bio živ da mu se na vrijeme ukazala pomoć. Fali sat vremena. Otkud Zijo na licu mjesta. Otkud Zijin golf na licu mjesta. Prošao dva puta. Šerif je dao sve snimke, neko ih je uništio. Alisa nema amneziju. Izetbegović i Suljić imaju veze sa amnezijom. Sebija njih smjenjuje. U dokumentaciji nema potresa mozga. Kemal Dizdarević je kazao da su ga zvali da kaže da ipak ima amneziju.

Budnjo: Što Alisa Mutap krije ako zna? Što krije? Meni nije jasno.

Senad: Je li vaš sin bio sa Alisom.

Budnjo: Ma jok 16 godina stariji. Moj Muamer može doći do koje hoće cure šta će mu Alisa. Muamer je Dženana možda vidio jednom ili dva puta.

Budnjo: Ovo jedino može biti da je neko iz MUP-a pogriješio. Znaju li oni šta su vidjeli, pa neka napišu.

Memić: Scenario je da su brisali poruke. Alisa se trebala naći s nekim. Dženan piše nećeš se ti ni s kim naći zajedno ćemo. To je što smo pročitali i sad nema tih poruka. Imaju druge poruke da je Alisa pozivala da se biju sa Dženanom. Ne znam, nema telefona od mene se sve krilo. Priznali mi policajci na Otoci izbrisali smo sve poruke s telefona. Oni mi priznali da su izbrisali. Alija, to je policija uradila, to su kriminalci. Kod njih je još Dženanov telefon.

Pogledajte o čemu se još govorilo:

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.