Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Muriz Memić: Imam nove dokaze koje niko ne može pobiti

muriz memic333

Na skupu “Pravda za Dženana” koji je porodica stradalog Dženana Memića organizovala ispred Narodnog pozorišta uz Sarajevu okupilo se nekoliko hiljada građana Sarajeva.

Skupu su se priključili i pripadnici grupe “Pravda za Davida” koji su iz Banje Luke došli da podrže porodicu Memić u borbi za istinu i pravdu.

Okupljenim se obratio otac Muriz Memić, otac stradalog Dženana, koji je, između ostalog rekao:

– Dalida Burzić, slagala si mi 15. marta kad si rekla nije on njega htio ubiti. Jeste on njega htio ubiti, a imam nove dokaze od prije dva dana koje niko ne može pobiti. Jeste i saučesnik Vahid Ćosić. Svi ste jedna organizirana banda, rekao je Memić, te dodao:

– Pišeš žalbu, a ne znam za šta Boga mi. I to ti je jedna od grešaka. A tu žalbu pred Vrhovnim sudom treba da zastupaju federalni tužioci kriminalci – Vlado Mišković, Tihomir Jurko i Zdravko Knežević. Oni su sve vrijeme nadgledali optužnicu i rekli da je uredu. Vidimo šta je sad sud dokazao. I nije mi jasno zašto i deveti put moram da pravim proteste.

Memić je kazao da je displicplinski tužilac nedavno plakao pred njihovim advokatom Ifetom Feragetom.

– Rekao sam da je on budala kad sam izašao od visokog predstavnika. Neka napusti posao i neka bere jagode, jer ne može on biti disciplinski tužilac a Dalida Burzić i dalje da radi, poručio je Memić, te kazao da je svima jasno da slučaj smrti njegovog sina neće niko da radi.

– Ubica se i dalje šeta, Alisa (Mutap, op.a.) i dalje šeta, tužoci se šetaju. Niko u ovoj državi neće to da uradi.

Memić je nabrojao i imena onih za koje smatra da su saučesnici u prikrivanju istine o smrti njegovog sina, što možete pogledati u priloženim videu.

Feraget: Svih devet tužilaca izazivam na duel

Advokat porodice Memić Ifet Feraget kazao je da svih devet tužilaca izaziva na duel.

– Izazivam ih na bilo kakav dudel, na TV-u, u sudnici, na ulici. Ne postoji nijedan pravni argument kojim mogu bilo koga na svijetu ubijediti da su upravu. Ja sam četiri sata iznosio završnu riječ i demantovao sve dokaze tužilaštva. Nečasno je pisati žalbu protiv prvostepene presude.