Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

OTAC DŽENANA MEMIĆA

Muriz Memić: Kolić danas govori šta ćemo u sudnici? Pa ubijeno mi je dijete hajvanu!

muriz memic DB

Mislim da je i vama ovo danas bilo mučno slušati, a ne meni, ali negirati nešto što se desilo na onaj način…, kazao je Muriz Memić

Nakon što je danas okončano suđenje u slučaju “Dženan Memić” u kojem se zbog prikrivanja dokaza sudilo Alisi Mutap Ramić i ostalima, novinarima ispred Suda BiH obratio se Muriz Memić, otac ubijenog mladića.

– Šta imate reći o Hasanu Dupovcu, kada je on meni rekao da ću ja više naplatiti ako pristanem na saobraćajnu nesreću i ako se psihopata kune svojom djecom. To je čovjek psihopata koji je meni rekao da on hoće da je saobraćajna nesreća, da ću ja više naplatiti. Ja dijete nisam prodavao – kazao je Muriz Memić.

Na pitanje šta očekuje sljedeće sedmice, kakva će biti presuda, Muriz je kazao:

– Ma šta imate reći poslije ovih riječi, ja mislim da sve one završne riječi niko u životu nije čuo. Kadrija Kolić, sad ćemo ga zvati sultan Fatih jer se pozivao na zakon iz Osmanskog carstva, a mi znamo da su to bili okupatori ovdje 500 godina i da su bili zulumćari i da su mogli ubiti i da ne odgovaraju. Moj Dženan je ubijen, a Kadrija Kolić hoće da se odgovara.

On danas govori šta ćemo u sudnici? Pa ubijeno mi je dijete hajvanu! Dijete mi ubijeno! Tužilaštvo ja mislim da je i dokazalo, ima i previše dokaza, a Josip Barić je iznio laži da smo moj advokat i ja nešto rekli, to je laž notorna. Josip Barić je bio u stanici, jer je već bio obaviješten Hasan Dupovac. Poslan je na KCUS da on uzima izjavu, da uzima garderobu, a vratio se u Aleju – kazao je Memić.

Kaže da će svakako doći do kraja, odnosno do nalogodavca.

– Oni ne znaju dokle je došlo državno Tužilaštvo, ne znam ni ja ne mogu ni meni reći sve. Ali nek se ne brinu doći ćemo do kraja. Uskoro dolazi Dalida Burzić, koja je sigurno ove završne riječi iznijela i Sead Kreštalica i Meris Ćato, on je osumnjičen. Mislim da je i vama ovo danas bilo mučno slušati, a ne meni, ali negirati nešto što se desilo na onaj način… Sud ne priznaje kletvu, Hasan Dupovac se kune. Ja ne znam jeste li ovo ikada mogli čuti, kaže „dabogda se ovo desilo mojoj djeci“, „da svijet propadne“ da bi oni opstali, zulumćari ovi koji haraju BiH i koji su uništili BiH. Zato smo svi razočarani ovim.

Nadam se da će Sud razumijeti i da će protumačiti na svoj način. Sačekat ćemo, ja sam spreman podnijeti presudu kakva god bila. Ja ću je podnijeti, ali mi idemo dalje – podcrtao je Muriz Memić.

Rekao je i da je supruga advokata Kadrije Kolića zvala njegovu rodicu.

– “Onu ku**icu treba zatvoriti 24 sata, sve bi ona priznala”. To su riječi žene Kadrije Kolića. Krvava majica, oni kažu od trećeg lica. Ne Kadrija Koliću, meni su inspektori MUP-a Emir Mehmedagić i Admir Šalaka, kako oni zovu da je to bio rez na majici i da je to najvjerovatnije Dženanova krv kako je primio udarac. To je rekao Zijo Mutap u svojoj kući pred svjedocima, to su meni svjedoci prenijeli. Nemoj Kadrija Koliću obmanjivati javnost, niko treće lice nije spominjao što se tiče krvi. Bitna je majica, jer najvjerovatnije da je bila Dženanova krv – rekao je Memić.

Komentirao je i tužbu Alise Mutap Ramić protiv njega.

– Pa eto sve oni daju za pravo. Tuže mene za klevetu što sam ja izjavio da je Alisa prostitutka. Jesmo čuli i danas u Sudnici da se oko hotela odvijala neka prostitucija. Ja imam svjedoke, koji su mi prenijeli ko je Alisa i čija je Alisa i koji su mi rekli „vadi dijete Murize odatle“. To mi je rečeno u subotu, 6. februara, Dženan je nastradao 8. Sve mi je rečeno ko je porodica Zijada Mutapa – rekao je, između ostalog, Muriz Memić.