Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

otac ubijenog dženana

Muriz Memić poslao poruku “ilidžanskim begovima”: Doći ćemo po njih

presuda dzenan memic foto DB (18)

Nakon čitanja obrazloženja presude, prisutnima se obratio Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića

Sud BiH u predmetu Zijad Mutap i drugi donio je presudu kojom se optuženi Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Alisa Ramić, Josip Barić i Muamer Ožegović oslobađaju svih optužbi.

Oni su se, između ostalog, teretili da su djelovali kao organizirana kriminalna grupa s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život 8. februara 2016. godine, uslijed kojih povreda je preminuo.

Nakon čitanja obrazloženja presude, prisutnima se obratio Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića.

Foto: D. B./Fokus.ba

Na početku obraćanja, Memić je parafrazirao stihove Đorđa Balaševića.

– I neka se okuša hor torokuša, ja sam babin sin jedinac. Mater svima ko god i šta god pokuša. Još jednom, mater svima, ko god i šta god pokuša, rekao je Memić i nastavio:

– Nisam se razočarao, nije ovo prvi put Sudu BiH da oslobađa optužene. Znamo da je Osmicu (Osman Mehmedagić op. a.) ekspresno oslobodio isti sudija. Ovo je namjerno urađeno u Tužilaštvu BiH. Idemo mi dalje sigurno, meni je žao zbog građana koji su došli iz cijele BiH, sigurno nećemo stati. Poruka ilidžanskim begovima i ratnim profiterima: Doći ćemo po njih sigurno, ne mogu da ne odgovaraju – poručio je Muriz Memić.

Foto: D. B./Fokus.ba

– Ovo je u jednu ruku namjerno urađeno Tužilaštvu BiH, jer su oni život dali da ovo dokažu. Hvala tužiocima, Gordani Tadić koja je otvorila istragu, Milanku Kajganiću, ali mi idemo dalje – kazao  je Memić i najavio da sigurno neće stati na ovom u cilju postizanja pravde.

Sudsko vijeće Suda BiH, kojim je predsjedavao Branko Perić, oslobodio je sve optužene, uz obraloženje da Tužilaštvo nije dokazalo navode iz optužnice.

Danas je izrečena prvostepena presudi na kojoj Tužilaštvo ima pravo žalbe.