Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Muriz Memić nakon presude u Sarajevu: Mutap je lagala, tužiteljica Burzić je štitila

muriz memic

Nakon što je predsjedavajući Sudskog vijeća Kantonalnog suda u Sarajevu Igor Todorović danas izrekao oslobađajuću presudu Ljubi i Bekriji Seferoviću, kojima se sudilo za izazivanje saobraćajne nesreće i spriječavanje dokazivanja u slučaju smrti Dženana Memić, okupljenim novinarima se obratio Muriz Memić, otac ubijenog Dženana.

“Dokazalo se da govorimo istinu. Nismo lutali kao što je Tuzilaštvo lutalo. Nakon dvije godine smo dočekali da se i ovo desi. Idemo sada u Tužilaštvo sa advokatom da nas primi Dalida Burzić. Valjalo se izborit za ovo. Trebalo je snage i pameti. Ifet mi je na početku rekao: ‘Ako ćeš me slušat, pomoći ću ti'”, rekao je Muriz Memić.

Muriz Memić rekao je da je glavna kantonalna tužiteljica Dalida Burzić govorila neistinu, kao i Alisa Mutap, djevojka Dženana Memića, koja je i jedini pravi svjedok smrti mladića.

“Svi se čude kako sve ovo mogu izdržati. Tužilaštvu poručujem da su me pogrešno procijenili. Moj dedo je imao dva srca, pa nek vide stručnjaci šta će. Dalida Burzić od prvog dana laže, Alisa laže, a Dalida joj je dala zaštitu”, rekao je Memić.

Prema riječima Muriza Memića već u subotu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu bit će organizovani novi protesti.