Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otac ubijenog Dženana

Muriz Memić pred početak protesta: Ne šalimo se, narod će pokazati svoju snagu

protesti memic 2 – DB (2)

Početak protesta zakazan je za 13 sati, od kada će biti obustavljen saobraćaj u ulicama Kulovića i Branilaca Sarajeva

Ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu okupljaju se građani kako bi podržali protest pod sloganom “Za Dženanovu i Davidovu pravdu”. Stigli su autobusi iz Krajine, a među njima i Ozren Perduv, vođa grupe Pravda za Davida.

Prisutan je veći broj redara, pojačan je nadzor pripadnika MUP-a KS-a. Kolona vozila uputila se ka Narodnom pozorištu ispred kuće Dženanovog oca Muriza Memića. Pristiže i veliki broj medija.

Početak protesta zakazan je za 13 sati, od kada će biti obustavljen saobraćaj u ulicama Kulovića i Branilaca Sarajeva.

Kolona koja se okupila ispred kuće porodice Memić je također krenula put Narodnog pozorišta.

Muriz Memić, otac ubijenog Dženana je za televiziju N1 rekao kako bi volio da niko protestima ne mora tražiti pravdu za svoje dijete.

– Pravda ne odustaje. Narod je naljutio dopis u kojem kažu da niko nije odgovoran. Dokle više? Teške ću riječi izgovoriti na protestima, ali neko se mora urazumiti. Ja mislim da nema čovjeka u BiH koji ne zna za ovaj slučaj. Tužilaštvo na čelu tada sa Dalidom Burzić je otvorilo istragu, konačno Vrhovni sud je rekao da Tužilaštvo KS nijednim dokazom nisu dokazali. Pokazali smo da imamo više snage i pameti, oni su bili zlonamjerni. Bili su korumpirani i tome mora doći kraj.

Ovo su 20. protesti po redu, Muriz najavljuje da će danas narod pokazati svoju snagu.

– Sarajevo će danas položiti test, narod će pokazati da se s njim ne mogu igrati. Pet godina hodam po sudu, čekaju jednu moju grešku da me ganjaju i zato molim građane danas da se pridržavaju mjera. Moramo im dati do znanja da se ne šalimo više, kazao je Memić za N1.