Otac ubijenog Dženana

Muriz Memić za Fokus.ba: Prijetnje sam dobio preko posrednika

muriz memic nova1

Na pitanje da li su ga prijetnje uplašile i mogu li se one povezati s posljednjim hapšenjima u vezi s ubistvom njegovog sina, Memić nema dilemu

Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića, kazao je za Fokus.ba da je prijavio MUP-u KS da je danas dobio prijetnje smrću.

Piše: S. DEGIRMENDŽIĆ

– Prijetnje sam dobio preko posrednika. Došao mi je danas prijatelj i donio poruku od meni poznate osobe da mi je poručila da ću biti ubijen ako se nešto desi jednoj osobi. O svemu sam obavijestio policiju, a iako je policija obavijestila i Kantonalno Tužilaštvo Sarajevo, sutra ću o svemu obavijestiti Tužilaštvo BiH, jer ovom Kantonalnom ne vjerujem, kazao je Memić za Fokus.

Na pitanje da li su ga prijetnje uplašile i mogu li se one povezati s posljednjim hapšenjima u vezi s ubistvom njegovog sina, Memić nema dilemu.

-Ne plašim se. Morao sam prijaviti ovo, ali ne plašim se za sebe. Samo se plašim za Arijanu (kćerku, op.a) . Za sebe se ne plašim, ja sam za takve spreman, vjerujte. A, mi smo ovo očekivali i vežemo ovo za posljednja hapšenja u istrazi koju vodi Tužilaštvo BiH. Sutra će više toga biti poznato, kada sve prijavim Tužilaštvu BiH, sada o tome ne mogu više govoriti – rekao je Muriz Memić.

Herojska borba Muriza Memića, oca koji uprkos boli, nepravdi i opstrukcijama, s kojima živi pet godina ne odustaje od namjere da sazna istinu o smrti svoga djeteta, do ubistva mnogima poznatog uzornog mladića, odavno je postala simbolom otpora moćnicima koji su pokušali zataškati ovaj slučaj, a istovremeno je nada za većinu u ovoj zemlji da je pravda iako nekad spora ipak dostižna.

Stoga, Muriz Memić još jednom poručuje da nikada neće odustati od toga da se i dalje bori.

-Mi ćemo i dalje nastaviti da se borimo. I ja mislim da mogu pokušavati sve, ali da ovo u Tužilaštvu BiH više niko ne može zaustaviti. Ipak je ovo otišlo daleko i u dobrom smjeru. Oni koji su htjeli ovo sve zaustaviti sigurno se ovom nisu nadali. Mogu reći da se posljednjih šest-sedam mjeseci svašta dešavalo, ali mi smo morali šutjeti zbog Tužilaštva BiH. Narod je bio počeo gubiti nadu, ali ja sam znao da ide u dobrom pravcu i samo sam čekao kada će se ovo početi dešavati. Zato i kažem da su i ove prijetnje očekivane, ali ponavljam, ja se ne bojim. Mogu me kao rahmetli Dženana pokušati ubiti s leđa, ali ih se ne bojim – rekao je Memić.

Na naš upit da li je dobio određene mjere zaštite od MUP-a KS-a, Memić je odgovorio potvrdno.