Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

otac ubijenog dženana

Muriz Memić: Zijad se može praviti budala, on je odgovoran koliko i njegova Alisa

Sarajevo: Nastavlja se suđenje u slučaju Dženan Memić, prvi svjedok je Muriz Memić
14.10.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Danas se nastavlja sudjenje u Sudu Bosne i Hercegovine u predmetu "Dzenan Memic", a sudi se bivsoj djevojci tragicno stradalog mladica Alisi Ramic (djevojacko Mutap), njenom ocu Zijadu Mutapu, dvojici policajaca Hasanu Dupovcu i Josipu Baricu, te Muameru Ozegovicu – radniku hotela “Kristal” sa kojeg su nadzorne kamere snimile dogadjaj. Muris Memic Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Kako je istakao Ifet Feraget, advokat porodice Memić, za djela za koja se tereti prvooptuženi Zijad Mutap predviđena je kazna zatvora i do 45 godina, dok je za ostale optužene do 20 godina zatvora

U Sudu Bosne i Hercegovine danas je nastavljeno iznošenje završnih riječi u predmetu “Zijad Mutap i dr.”

Kako je istakao Ifet Feraget, advokat porodice Memić, za djela za koja se tereti prvooptuženi Zijad Mutap predviđena je kazna zatvora i do 45 godina, dok je za ostale optužene do 20 godina zatvora.

– Ovo je test za naše pravosuđe, ovo će biti presedan, rekao je Feraget.

Prisutnima se obratio i Muriz Memić, otac ubijenog Dženana.

– Znamo da ih brane. Ja znam da je Alisa Mutap odvela Dženana u smrt, da je ona odgovorna za to, da se nalazila s njim rame uz rame. Nadam se da će sud presuditi po zakonu, ali Alisa Mutap je odgovorna, rekao je Memić.

Dodao je da je dokazano da Alisa nema amneziju, te istakao kako se ovaj slučaj ne može završiti na taj način da je Dženan ubijen, a da niko nije odgovoran.

– Ne može se ovo ovako završiti, da je Dženan ubijen i da niko nije odgovoran. Ja nisam vrhovni sudija, niti Njegoš, ali ću biti vrhovni sudija. Dosad sam još uvijek fin, ali uvrede neću podnositi. Najveću uvredu koju sam dosad doživio je od Nine Kisić na početku suđenja, kada je rekla da bih i ja trebao sjediti sa optuženim, rekao je Muriz.

Istakao je kako i Zijad Mutap snosi odgovornost za Dženanovu smrt.

– Zijad Mutap se može praviti budala, ali je odgovorna koliko i njegova Alisa. Alisa je ta koja je bila sa njim. Dženan nije imao neprijatelje. Vidimo da nikada oni to djelo neće priznati, ali zato im se makar sudi. Najveći uspjeh je što smo ih doveli u sudnicu. Danas je Ifet završne riječi rekao da smo tek na nuli, da smo na početku, rekao je otac ubijenog mladića i dodao:

– Zijad Mutap se može praviti budala, ali je odgovorna koliko i njegova Alisa. Doćemo i do toga, ja im obećavam da će im se suditi za puno teže djelo, poručio je otac ubijenog mladića.

Kompletno obraćanje Muriza Memića pogledajte u priloženom videu.