Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sastanak u Sarajevu

Murphy razgovarao s Ukom: KS treba ostati primjer razvoja i provođenja reformi

Premijer Uk je zahvalio na dosadašnjoj podršci ambasadoru Murphyju
Foto: Služba za protokol i press KS

Ambasador Murphy je naglasio sve prednosti Kantona Sarajevo, koji u ekonomskom, obrazovnom i kulturnom smislu prednjači u odnosu na druge kantone

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk ugostio je danas ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Michaela J. Murphyja.

Ambasador Murphy je naglasio sve prednosti Kantona Sarajevo, koji u ekonomskom, obrazovnom i kulturnom smislu prednjači u odnosu na druge kantone. Naveo je da bi Kanton Sarajevo trebao i dalje ostati primjer razvoja i provođenja različitih reformi, s ciljem osiguravanja još boljeg privrednog i političkog ambijenta.

Premijer KS ugostio američkog ambasadora u BiH
Foto: Služba za protokol i press KS

U ovom smislu, sagovornici su se složili da bi borba protiv korupcije, vladavina prava, te poboljšanje zakonskih okvira u oblasti ljudskih prava, te poslovne zajednice trebali biti prioriteti i trenutnog saziva Vlade KS.

Premijer Uk je zahvalio na dosadašnjoj podršci ambasadoru Murphyju, te izrazio opredijeljenost ka saradnji s američkom administracijom u različitim oblastima tokom svog djelovanja, saopćila je Služba za protokol i press KS.