Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kupovina opreme

Mušinović: “Body kamere” u ovom trenutku nisu prioritet za FMUP

policija
Foto: Fena/ Arhiva

Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova postavilo je prioritete koji se prevashodno odnose na kupovinu savremene policijske opreme i vozila, a “u ovom momentu body kamere nisu prioriteti”

Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova i Federalna uprava policije nisu u budžetu planirali nabavku body kamera za policijske službenike Federalne uprave policije, saznaje Fena u kabinetu federalnog ministra.

-U narednoj godini namjeravamo ojačati Federalnu upravu policije u materijalno-tehničkom smislu kroz kupovinu opreme te nastaviti raditi na podizanju profesionalnih standarda policijskih službenika – rekao je Feni Ervin Mušinović, federalni inspektor – šef Kabineta federalnog ministra unutarnjih poslova Rame Isaka.

Po njegovim riječima, Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova postavilo je prioritete koji se prevashodno odnose na kupovinu savremene policijske opreme i vozila, a “u ovom momentu body kamere nisu prioriteti”.

Ministar unutarnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica jučer je izjavio da očekuje da bi se tzv. body kamere mogle naći na uniformamama policajaca u Kantonu Sarajevo u drugom kvartalu iduće godine.

Kako je rekao Katica, ove kamere omogućavaju snimanje audio i video zapisa koji pružaju jasan dokaz u nepredviđenim situacijama.