Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Muškarac iz kombija pokušava oteti djecu u Sarajevu?

skola-pofalici

Roditelji Osnovne škole “Pofalići” u Sarajevu tvrde da ovih dana u blizini ove škole kruži crni kombi u kome se nalaze osobe koje pokušavaju kidnapovati djecu.

Roditelj čije troje djece ide u ovu osnovnu školu (prvi, treći i peti razred), ispričao je za Faktor da ga je prije 3-4 dana pozvao sin i rekao da mu je prišao nepoznati muškarac i zamolio da krene s njim, rekavši mu da ga otac čeka u taksiju. Dječak je prvo krenuo, i onda mu je nešto bilo sumnjivo, te je muškarca pitao za očevo ime. Muškarac mu je rekao pogrešno ime, te je dječak pobjegao.

Inače roditelji ove škole govore da se ovo dešava već neko vrijeme, te da su nepoznate osobe i jutros pokušale oteti dječaka.

– Prestravljeni smo. Djeca ne smiju ići ni na mali odmor, kazala je majka djevojčice koja ide u školu na Pofalićima.

Uposlenici OŠ “Pofalići” nisu željeli ništa komentarisati, te su uputili na policiju.

otmica-djece-fb-grupa

Također, na društvenim mrežama, tačnije u grupi “FB dame”, pojavila se informacija da je u ponedjeljak u 13 sati došlo do pokušaja otmice djevojčice. Kako je naveo jedan očevidac, navodno je na prometoj ulici na Podrhrastovima bio parkiran bijeli kombi u kojem su se nalazili maskirani muškarci. Oni su pokušali oteti djevojčicu koja se, kako tvrdi očevidac, uspjela odbraniti i pobjeći.

Isto tako, na društvenim mrežama pojavila se informacija o pokušajima otmice djece ispred osnovnih škola u sarajevskim naseljima Dobrinja i Vogošća.

U Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo jučer su negirali da postoji prijava o pokušaju otmice djeteta. Glasnogovornik sarajevske policije Irfan Nefić danas je tražio da pitanja proslijedimo e-mailom.

– Nemam vremena time se baviti, imam neke sastanke. Pošaljite mi mail, pa ću vam odgovoriti u saopćenju, rekao je Nefić.