Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Damir arnaut

Muškarac koji je prijetio povratnicima u Vlasenici će biti protjeran iz Njemačke?

Foto: Screenshot/X

Vlasenica je mjesto gdje su tokom rata počinjeni neki od najstrašnijih ratnih zločina naročito u zloglasnom logoru Sušica

Damir Arnaut, ambasador Bosne i Hercegovine u Njemačkoj, objavio je danas, 4. marta, dokument koji je proslijedio njemačkim vlastima, u vezi s napadom na povratnike koji se desio u Vlasenici 6. januara.

Kako je Arnaut objavio, radi se o čovjeku koji živi u Njemačkoj, zbog čega je dokument proslijedio vlastima u ovoj zemlji.

“Od bh. agencija konačno dobili podatke o kukavici koja je iz kolone uzvikivala prijeteće i šovinističke parole u Vlasenici, s obzirom na medijske izvještaje da živi u Njemačkoj.

Dostavio vlastima sa zahtijevom za njihovo postupanje. Nadam se da će ovo obeshrabriti druge mrzitelje”, poručio je Arnaut.

Podsjetimo, kako je objavljeno na društvenim mrežama, uoči pravoslavnog Božića je kolona automobila prošla ispred kuće jednog povratnika u Vlasenicu. Iz prvog automobila se čulo “ustajte balije”.

Jedna od mogućih kazni koje čeka prijavljenu osobu je i protjerivanje iz Njemačke.

Vlasenica je mjesto gdje su tokom rata počinjeni neki od najstrašnijih ratnih zločina naročito u zloglasnom logoru Sušica.

U Vlasenici je ubijeno 2360 Bošnjaka, a za oko 1000 ih se još traga.