BiH

općina Novi Grad

Na Alipašinom Polju gradi se prvi park za pse

22/01/2020

Izgradnjom ovakvog prostora omogućit će se nesmetano korištenje parkovskih površina za odmor i dječiju igru, a istovremeno će i psi dobiti park namijenjen i prilagođen isključivo njima

U ulici Ive Andrića u A fazi naselja Alipašino Polje, počeli su pripremni radovi za izgradnju prvog parka za pse na prostoru općine Novi Grad Sarajevo. Prostirat će se na površini od oko 720 metara kvadratnih, gdje će kućni ljubimci moći šetati i igrati se, u pratnji svojih vlasnika, a da pri tome ne smetaju ostalim građanima.

Park će ogradom biti odvojen od ostatka zelene površine na kojoj se gradi, bit će podijeljen u dvije zone, prilagođene većim i manjim psima. Travnata površina s dva popločana „otoka“ koja spajaju ulaze s prostorom za boravak vlasnika pasa, bit će povezana pješačkom stazom.

Uz mobilijar namijenjen za igru psa, park će imati poligone za animaciju i vježbe pasa, također će se izgraditi ulazne kapije, parkovske klupe, korpe za otpatke, te korpe za pseći izmet, odnosno sve ono što jedan park za pse treba da ima.

Izgradnjom ovakvog prostora omogućit će se nesmetano korištenje parkovskih površina za odmor i dječiju igru, a istovremeno će i psi dobiti park namijenjen i prilagođen isključivo njima.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.