Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Granična policija

Na bh. graničnim prelazima slobode lišeno devet osoba

granicna_policija_bih (1)

Službenici ove jedinice lišili su slobode državljanina Republike Srbije, D. B. (1991.), nakon što je utvrđeno da je za njim Interpol Wiesbaden raspisao potjernicu zbog krivičnog djela prevara

Na graničnim prelazima u Bosni i Hercegovini slobode je lišeno devet osoba, prenosi Anadolu Agency (AA).

Službenici Jedinice granične policije Zvornik danas su lišili slobode Z. A. (1970.), državljanina Bjelorusije. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela teška krađa.

“Kontroliran je na izlasku iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prelazu Karakaj i predat službenicima MUP-a KS”, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Prethodno, 16. februara, službenici ove jedinice lišili su slobode državljanina Republike Srbije, D. B. (1991.), nakon što je utvrđeno da je za njim Interpol Wiesbaden raspisao potjernicu zbog krivičnog djela prevara. Kontroliran je na ulasku u BiH na prelazu Karakaj i predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Službenici JGP Višegrad su 16. februara, prilikom izlaska iz BiH na prelazu Vardište lišili slobode V. Đ. (1998.) jer je ustanovljeno da je za njim MUP KS-a raspisao potragu zbog krivičnog djela računalna prevara. Državljanin BiH je predat službenicima MUP-a KS. Uz navedeno, 14. februara, službenici ove jedinice su lišili slobode D. A. (1976.) jer ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je pri ulasku u BiH na prelazu Vardište i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici JGP Brod su 16. februara na izlasku iz BiH, na prelazu Brod, lišili slobode S. A. (1975.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela “laka tjelesna povreda”. Bh. državljanin je predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Službenici JGP Doljani su 15. februara lišili slobode M. Š. (1977.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Mostaru zbog krivičnih djela teška krađa i krađa. Državljanin Republike Hrvatske je kontroliran na ulasku u BiH na prelazu Orahovlje i predat službenicima Sudske policije Široki Brijeg.

Prilikom ulaska u BiH na prelazu Hum, 15. februara lišen je slobode A. Š. (2003.) nakon što je utvrđeno da je za njim MUP KS-a raspisao potragu zbog krivičnog djela iznuda. Službenici JGP Hum, bh. državljanina su predali službenicima MUP-a KS.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo 15. februara su pripadnici Granične policije BiH na letu iz Frankfurta lišili slobode S. H. (1993.) jer je utvrđeno da je potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela krađa. Državljanka BiH je predata službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Službenici JGP Bijeljina 14. februara su na ulasku u BiH na prelazu Rača, lišili slobode M. G. (1985.), nakon što je utvrđeno da je za njom Interpol Wiesbaden raspisao potragu zbog krivičnog djela trgovina opojnih droga u okviru kriminalne grupe. Državljanka Srbije je predata službenicima Sudske policije Suda BiH.