Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na bh. planinama jutros pao snijeg: “Neće se zadržati”

snijeg bjelašnica
FOTO: Ski.ba/Facebook

Iako su i ski staze zabijelile, ne očekuje se da će se snijeg zadržati. Ali, iz ski centara očekuju dobru sezonu za koju se uveliko spremaju

Iako nam zima kalendarski još nije stigla, prve pahulje su zabijelile vrhove Jahorine i Bjelašnice.

Za vikend je u BiH najavljena kiša, niže temperature te snijeg na planinama. S obzirom na to da je tokom cijele noći s petka na subotu padala kiša u nizinama, a snijeg na pojedinim planinama, iz Sarajeva se može vidjeti da su zabijeljeni vrhovi obližnjih planina.

Bijeli prekrivač je prisutan na Jahorini i Bjelašnici na kojima je jutros temperatura vazduha bila ispod nule, dok se, sudeći prema kamerama uživo sa planina, na Trebeviću i Igmanu ne vide nikakve pahulje.

Prvi snijeg na Bjelašnici i Jahorini ⛷️❄️Bjelašnica LIVE 👉 https://www.ski.ba/2023/03/23/live-stream-hotel-han/Jahorina LIVE 👉 https://www.ski.ba/2016/10/28/live-stream-hotel-sport/go2.ski

Posted by ski.ba on Saturday, November 11, 2023

Iako su i ski staze zabijelile, ne očekuje se da će se snijeg zadržati. Ali, iz ski centara očekuju dobru sezonu za koju se uveliko spremaju.

Ono što se moglo vidjeti na live kamerama koje su dostupne online jeste da ni na Vlašiću jutros nema snijega. Na ovoj planini je sredinom proteklog mjeseca padao snijeg, ali bijeli pokrivač se prilično kratko zadržao.