Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na bh. putevima smanjena vidljivost zbog magle

Pogled s Trebevića

Na putevima u Bosni i Hercegovini vidljivost je ovoga jutra zbog magle smanjena na većini puteva koji prolaze kroz kotline i uz riječne tokove.

Posebno se izdvaja autocesta A-1 Tarčin-Zenica, putni pravci Sarajevo-Mostar, Vitez-Jajce, Novi Travnik-Bugojno-Gornji Vakuf i Tuzla-Orašje, kao i svi putevi na području Kantona Sarajevo.

Nisu zabilježeni duži zastoji u odvijanju saobraćaja, a vozi se po mjestimično vlažnom kolovozu uz umjerenu frekvenciju vozila.

Zbog niskih temperatura moguća je mjestimična poledica, posebno na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Vozači se upozoravaju i na učestale odrone zemlje ili kamenja i podsjeća se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Obustava saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse, aktuelna je na dionici M-5 Sarajevo tranzit. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren kroz grad.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje su u toku sanacioni radovi, a izdvajaju se putni pravci: Jablanica-Prozor, Jajce-Banja Luka, Stup-Rajlovac i Čelinac-Kotor Varoš.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.