Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Na Bjelašnici jutros -10: Narednih dana uz kišu i snijeg očekuju se i jaki udari vjetra

Od ranog jutra u Sarajevu pada snijeg
06.12.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Snijeg pada od jutarnjih sati u Sarajevu.

Danas će u Bosni biti pretežno oblačno vrijeme. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima prijepodne će padati slab snijeg

U Bosni je jutros oblačno vrijeme. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima pada slab snijeg. U Hercegovini je većinom mala do umjerena naoblaka. Oblačno je na sjeveru Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 07.00 sati: Bjelašnica -10; Ivan-sedlo -3; Banja Luka, Sanski Most i Sarajevo -1; Bugojno i Tuzla 0; Bihać, Bijeljina, Doboj, Drvar, Gradačac, Jajce, Livno i Zenica 1; Grude 3; Trebinje 4; Mostar 6 i Neum 7 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 932hPa, za 12hPa je manji od normalnog i raste.

Danas će u Bosni biti pretežno oblačno vrijeme. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima prijepodne će padati slab snijeg. U većem dijelu Hercegovine mala do umjerena naoblaka. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -1 i 4, na jugu zemlje do 9 stepeni.

U Sarajevu će biti oblačno vrijeme sa slabim snijegom prijepodne. Temperatura zraka između -1 i 1 stepen, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U srijedu sunčanije prije podne. Po kotlinama u Bosni dio prijepodneva će biti niske naoblake. Postepeno naoblačenje u drugoj polovini dana koje će u noći na četvrtak usloviti kišu, na planinama snijeg. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. U noći na četvrtak jugo će jačati i očekuju se jaki udari vjetra.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -4°C, na jugu zemlje od -2 do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 9°C.

U četvrtak će biti oblačno sa kišom u nizinama, a u višim područjima će padati snijeg. Obilnije padavine se prognoziraju u Hercegovini, centralnim i jugozapadnim područjima Bosne. U noći na petak snijeg i susnježica u Bosni bi padali i u nizinama. Vjetar većinom slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. U jutarnjim satima će biti jakih udara juga. U sjevernim područjima vjetar je slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 7 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 12°C.

U petak će biti pretežno oblačno sa padavinama prije podne. Većinom će padati snijeg ili susnježica, a na jugu zemlje kiša. Vjetar većinom slab južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar je sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 9°C.