Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza za naredne dane

Na Bjelašnici jutros -10: Stiže nam novi snijeg, ali se očekuje i vedro vrijeme

Sarajevo. Izvor rijeke Bosne u snježnom ozračju
20.01.2021.,Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Izvor rijeke Bosne u snjeznom ozracju. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Danas će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje poslijepodne. U Hercegovini pretežno vedro

U Bosni jutros je oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Ponegdje u Bosni pada slab snijeg, a ponegdje na istoku Bosne i slaba kiša.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -10; Ivan-sedlo -3; Sokolac -2; Bugojno, Prijedor, Sarajevo, Srebrenica 0; Livno 1; Bihać, Bijeljina, Zenica 2; Gradačac 3; Banja Luka, Doboj, Grude, Sanski Most, Široki Brijeg 4; Trebinje 5; Mostar 6 i Neum 8 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 950 hPa, za 2 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje poslijepodne. U Hercegovini pretežno vedro. U centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne sa slabim snijegom ili susnježicom. U nizinama je moguća i kiša. Vjetar slab do umjeren sa jakim udarima, sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 0 do 6, na jugu do 10 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom. Dnevna temperatura oko 2 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U nedjelju jutro pretežno oblačno. Prije podne razvedravanje u Krajini, a poslije podne i u ostatku zemlje. Prije podne u istočnim područjima Bosne je moguć slab snijeg. Vjetar slab promjenljivog smjera.

Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu do 4, a dnevna od 2 do 8, na sjeveru, sjeverozapadu i jugu zemlje do 11 °C.

U ponedjeljak će u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje. U Hercegovin pretežno vedro. U višim područjima centralne i istočne Bosne je povremeno moguća slab snijeg ili susnježica, a u nižim područjima slaba kiša.

Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 4, a dnevna od 1 do 7, na jugu do 10 °C.

U utorak se očekuje pretežno sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama magla. Porast naoblake poslije podne i tokom noći. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu do 3, a dnevna od -1 do 5, na jugu do 9 °C.

U srijedu će biti pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od -8 do -2, na jugu do 3, a dnevna od -1 do 4, na jugu do 9 °C.