Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza

Na Bjelašnici jutros minus 11, evo kakvo nas vrijeme očekuje danas

kisa sarajevo vrijeme prognoza

U Bosni i Hercegovini danas će prijepodne preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom poslijepodneva

U Krajini je jutros sunčano, u ostatku zemlje pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u nižim područjim istočne Bosne pada slaba kiša, a u višim slab snijeg.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -11 stepeni, Ivan-sedlo -3, Sokolac -2, Bihać, Drvar, Sarajevo 0, Bugojno, Jajce, Livno, Sanski Most, Tuzla 1, Banja Luka, Zenica, Zvornik 2, Bijeljina, Brčko, Doboj, Gradačac 3, Trebinje 4, Grude, Široki Brijeg, Stolac 6, Mostar 7 i Neum 8 stepeni.

U Bosni i Hercegovini danas će prijepodne preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom poslijepodneva. U prvom dijelu dana ponegdje u nižim područjima Bosne sa slabom kišom, a u višim sa slabim snijegom. Poslijepodne padavine prestaju. Vjetar slab do umjeren sjeverni. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne jaka bura s olujnim udarima. Dnevne temperature od 3 do 8, na jugu do 11 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabim snijegom ili susnježicom. Poslijepodne i u večernjim satima se očekuje smanjenje oblačnosti. Dnevna temperatura oko 4 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.